Om oss

Velkommen til Kennel Brisako

 

Vi heter Birte og Trond Nordeide og bor sammen med våre Welsh corgi pembroke jenter, Mille og Mocca.  Vi holder til i Hordvik, ca 2 mil nord for Bergen. 

Sammen har vi barna våre Amalie og Even, som er voksne og flyttet ut.

 

Tilbake i 1987  var vi 17 og 19 år gammel da vi møtte hverandre og ble par.  Allerede etter 4 måneder fikk vi vår første Flatcoated retriever. I årenes løp har det bodd 8 Flatcoated retrievere her sammen med oss som fullverdige familiemedlemmer. 

Mye av tiden har vært brukt på turer i skog og mark, jakttrenting, ettersøk/blodspor, og å stille ut hundene på hundeutstilling. 

Etter 13 år med rasen, fikk vi registrert kennel navn som ble satt sammen av bokstaver i navnene til de tre første hundene våre (Br)utus, Denn(is) og Sch(ako). Navnet BRISAKO har derfor en stor betydning for oss.

I oktober 2000 hadde vi vårt første valpekull, og som ble starten på vårt oppdrett.

 

Viktigheten av å prege valper  til å bli trygge og glade individer, både sammen med barn, og i allsidige hverdagslige situasjoner har alltid hatt høyt fokus hos oss.

Tilbakemeldingene fra dem som har fått hund fra oss, har vært at valpene har vært trygge og lærevillige,  med gode gemytt. De har vært aktive innen for jakttrening, redningshund, lydighet, utstilling og ikke minst som flotte familiemedlemmer. Vi er takknemlige for tilliten ved at flere har kommet tilbake for å få hund fra oss flere ganger. Det at vi har vært så heldige å finne så flotte hjem til disse vidunderlige hundene, er vi evig takknemlige for. Tusen takk til dere alle!

 

De siste 10 år har vi av ulike årsaker ikke hatt valpekull, og derfor henvist flere av våre tidligere valpekjøpere videre til andre flatoppdrettere. Etter som årene gikk, hadde vi kun en hannhund igjen her med oss, men ingen lever evig, så i 2019 måtte vi ta farvel med ham også. For første gang på over 32 år sto vi uten hund i huset.

 

En ny epoke – Welsh Corgi Pembroke

Da vi var klare for hund igjen, bestemte vi oss for å tenke nytt. Valget falt på en rase av mindre størrelse, men som hadde det samme glimtet i øyet som Flatcoaten.

 

I mai 2021 dro vi til Rita og Leif Herman Wilberg hos Kennel Siggen og hentet vår første Welsh Corgi Pembroke jente, Mille. Vi kjente ganske tidlig at det holder ikke bare med én, så i mars 2022 hentet vi vår andre Pembroke jente, Mocca, hos Synnøve Magnusdatter Eek hos Kennel Stompen. Både Mille og Mocca er to jenter som er trygge, gode, glade, kjærlige og med masse egenvilje. De fant hverandre med en gang, og utfyller hverandre godt. Ved siden av hverdagen med flotte turer i skog og mark, drar vi rundt og stiller Mille og Mocca på utstillinger.

 

Vi er takknemlige  som har fått to Welsh corgi pembroke tisper fra oppdrettere som har drevet og gjort svært mye godt for rasen i over 50 år. Vi suger til oss alt vi kan lære, og har etterhvert også fått hilse på mange pembrok fra rundt om i verden når vi har deltatt på utstillinger i Norge, Sverige og Danmark.

Hovedfokus ved tidligere oppdrett, som også blir ved fremtidige, er god helse, godt gemytt og få frem det rasetypiske i hundene. Ikke minst å finne det optimale for alltid hjem for en valp som vil gå gjennom pubertet og det som følger med før den blir voksen. Det å finne de rette som er villige til å gjøre alt for å gi sitt nye familiemedlem et trygt og innholdsrikt liv, ser vi som særs viktig. 

Skroll til toppen